Seminar Zakendoen met Italië

Datum 5 april 2017:  14.30 – 19.00 uur

Locatie: Language Institute Regina Coeli
Martinilaan 12, Vught

Werkt u met Italiaanse bedrijven of wilt u in Italië gaan wonen, bezoek dan op 5 april het seminar over zakendoen met Italië bij Language Institute Regina Coeli in Vught. U krijgt hier allerlei informatie en tips om uw droom succesvol na te kunnen jagen.

Tijdens het seminar passeren diverse onderwerpen de revue: van het economische en politieke klimaat, het kopen van onroerende goederen, tot aan de manier waarop u het best een relatie kunt opbouwen met Italiaanse bedrijven en de Italianen in het algemeen. Dit gebeurt in samenwerking met de Italiaanse kamer van koophandel en diverse Italiëspecialisten.

Het programma in vogelvlucht

15.00 uur Welkom

De economische en politieke situatie in Italië door Andrea Vreede, correspondent in Italië en moderator van dit seminar
Kansen voor Nederlanders in Italië
door Vincenzo Toscani, oprichter en voorzitter van Italian Professionals in Nederland
Workshop Italiaanse taal en cultuur
Een uiteenzetting over de verbale en non-verbale verschillen tussen Nederland en Italië, door taaltrainers van Language Institute Regina Coeli

Pauze

16.45 uur Paneldiscussie

Onderwerpen: zakendoen met Italiaanse bedrijven, het kopen van onroerende goederen en het starten van een B&B
Deelnemers: Paola Cimegotto Venema, Sonia Orofino, Daniela Niego
Wat kan de Italiaanse Kamer van Koophandel voor u betekenen?
Door Nicoletta Brondi, Italiaanse Kamer van Koophandel
Afsluiting door Andrea Vreede

17.45 uur Borrel

De specialisten van dit seminar


Nicoletta Brondi
Directeur van de Italiaanse Kamer van Koophandel in Nederland. Nicoletta is geboren en getogen in Genua, waar ze economie en bedrijfskunde studeerde. Na haar verhuizing naar Nederland in 1991 ging ze bij de Italiaanse kamer werken waar ze Italiaanse bedrijven helpt bij het betreden van de Nederlandse markt.

Paola Cimegotto Venema en Sonia Orofino van SLENCS Advocatenkantoor
Advocaten Cimegotto Venema en Orofino zijn gespecialiseerd in de fiscale en juridische verschillen tussen Italië en Nederland. Paola Cimegotto Venema heeft veel ervaring met het begeleiden van bedrijven die in Italië, Nederland en Spanje een onderneming willen beginnen of zaken willen doen. Sonia Orofino geeft veelvuldig advies over de aan- en verkoop van onroerende goederen in Italië en Nederland.

Daniela Niego
In haar functie bij Holland4Expat houdt Daniela Niego zich bezig met commerciële ondersteuning van buitenlandse firma’s in Nederland en eerste hulp voor expats in Nederland. Ze heeft veel internationale ervaring als bruggenbouwer tussen de lage en de zuidelijke landen in de maritieme en commerciële sector.

Vincenzo Toscani
Naast zijn werk als adviseur voor verschillende bedrijven in Italië en Nederland is Vincenzo Toscani oprichter en voorzitter van het netwerk Italian Professionals in the Netherlands. Het netwerk heeft als doel het verbinden van Nederlandse en Italiaanse professionals en het stimuleren van synergie tussen Nederlandse en Italiaanse bedrijven

.

Andrea Vreede
Verdiende haar sporen als correspondent in Rome voor het NOS journaal. Met haar bagage als archeoloog en tolk-vertaler Italiaans was Andrea ook een veelgevraagde gids voor Nederlandse culturele reisorganisaties. Tegenwoordig zet ze vanuit Rome haar activiteiten als journalist en Italiëkenner voort door middel van lezingen, artikelen in verschillende bladen en bijdragen voor de VRT.